Α΄ Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής

Μεταφέρω την είδηση όπως έφτασε στο email μου…

“Έχουμε την τιμή και τη χαρά να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε ότι η Ελλάδα έγινε δεκτή ως μέλος στον παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) www.wroboto.org. Η Διερευνητική Μάθηση A.E. ορίστηκε ως αντιπρόσωπος του W.R.O. στην Ελλάδα.
O WRO (World Robotics Olympiad) είναι ένας παγκόσμιος μαθητικός διαγωνισμός, εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας, με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλες τις χώρες του κόσμου(στον WRO 2008 συμμετείχαν πάνω από 10000 σχολεία ενώ στο φετινό διαγωνισμό τα νούμερα αναμένεται να διπλασιαστούν!).
Τα κράτη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής πρέπει να οργανώσουν πρώτα έναν αντίστοιχο εθνικό διαγωνισμό. Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού αυτού (μπορεί να είναι και περισσότερες από μία – εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των συμμετοχών) έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στον WRO.”

Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των εγγραφών για τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με τα LEGO MINDSTORMS NXT-RCX  που συνδιοργανώνεται από τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. www.why.gr, την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.),  www.pekap.gr, την Ι.Ε.Ε.Ε. Greek Chapter (Student Branch) Ε.Μ.Π. http://ieee.ntua.gr και τον WRO (www.wroboto.org).
Το κάθε σχολείο που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό θα εκπροσωπείται από μια ομάδα μαθητών (μέγιστο 3 άτομα) και έναν καθηγητή.

Η νικήτρια ομάδα θα συμμετέχει σε αντίστοιχο διαγωνισμό ρομποτικής (WRO, World Robot Olympiad www.wroboto.org). Λόγω αυτής της συμμετοχής στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό ρομποτικής, η δομή του Πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής θα πρέπει να είναι συμβατή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο αντίστοιχος παγκόσμιος διαγωνισμός.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 2-5-2009. Πληροφορίες σχετικά με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: http://forum.mindstormsnxt.gr/jforum/forums/list.page.

Πρόσκληση
Προσκαλούμε όλα τα σχολεία της Ελλάδας να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να σχηματίσουν ομάδες σύμφωνα με τους γενικούς κανονισμούς (βλ. το σχετικό έγγραφο). Τα σχολεία και οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό αλλά δεν έχουν σχετική εμπειρία από αντίστοιχη συμμετοχή σε παρόμοιες διοργανώσεις μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 210 6779800 (Υπεύθυνος: Κορρές Γιώργος)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Η εταιρεία μας διοργανώνει εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής για τους καθηγητές πληροφορικής του νομού Αττικής, που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 14.00 έως τις 17.00 στα γραφεία της εταιρείας μας. Επίσης, θα οργανωθούν τρεις ημερίδες, για τα LEGO® MINDSTORMS® NXT σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη με σκοπό να ενημερωθούν επιμορφωτικά όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό (η ημερομηνία διεξαγωγής των επιμορφώσεων θα ανακοινωθεί στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: http://forum.mindstormsnxt.gr/jforum/forums/list.page.

Τέλος, η Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. θα επιδοτήσει όσα σχολεία ενδιαφέρονται να εμπλακούν στη διαδικασία του διαγωνισμού προσφέροντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή .

Προτείνεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να εγγραφούν στο forum http://forum.mindstormsnxt.gr/jforum/forums/list.page για να λαμβάνουν άμεσα ενημερώσεις σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού.

Για τη δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στο why@why.gr, giorgos@why.gr, pekap01@gmail.com , bsyrganis@gmail.com  αναφέροντας ονόματα συμμετεχόντων, όνομα προπονητή, όνομα ομάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail. 

Την ειδική φόρμα για την online αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να τη βρείτε στο παρακάτω link: http://spreadsheets.google.com/viewform?key=peiTHb6UJIASLGQP7v4ikcw&hl=en

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής
Κορρές Γεώργιος,
Σομαλακίδης Ιωάννης,
Λούβρης Άρις,
Κουνάδης Σταύρος,
Συργκάνης Βασίλειος,
Γκιουλέκας Ιωάννης,
Ιωσηφίδης Ιωάννης,
Δελημήτρου Χριστίνα.


Συνοδευτικά κείμενα

  • Κανονισμοί διαγωνισμού World Robot Olympiad 2009
  • Σενάριο – κανονισμοί διαγωνισμού για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • Σενάριο – κανονισμοί διαγωνισμού για το Γυμνάσιο
  • Σενάριο – κανονισμοί διαγωνισμού για το Λύκειο