Hardware How To?

nofixΕδώ και χρόνια υπάρχει μια φήμη πως είναι δυνατόν να επιλύσω τα περισσότερα προβλήματα Hardware που προκύπτουν σε υπολογιστές γνωστών …και αγνώστων. Τηλέφωνα μέσα στη νύχτα, δεκάδες email κάθε βδομάδα για τα πιο απίθανα συμβάντα.

ΩΣ ΕΔΩ! Απ’ αυτή τη στιγμή για οποιοδήποτε πρόβλημα να παρακολουθείτε την ενότητα “How to” του παρόντος ιστολογίου! .-

Για ξεκίνημα θα σας παρουσιάσω 21 [λόγω των ημερών] διαφορετικούς τρόπους για να κλείσετε το πορτάκι του DVD που έμεινε ανοιχτό και δε λέει να κλείσει.

Πρόβλημα: Δεν κλείνει το πορτάκι του DVD!

Αιτία: Κάτι που σχετίζεται με το μεταφυσικό.

Λύσεις

 1. Αν είστε γραμματέας: Βγάλτε την κούπα του καφέ από το πορτάκι και φωνάξτε τον τεχνικό να το φτιάξει.
 2. Αν είστε συνδικαλιστής: Οργανώστε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες μέχρι να κλείσει το πορτάκι. Αρνηθείτε κάθε πρόταση για διάλογο μέχρι να δικαιωθείτε.
 3. Αν είστε δημόσιος υπάλληλος: Αφήστε το ανοιχτό… Αερίζεται καλύτερα.
 4. Αν είστε ο Μητσοτάκης: Το ίδιο με τον δημόσιο υπάλληλο με την επισήμανση “σε 10 χρόνια όλοι θα το έχουν ξεχάσει”.
 5. Αν είστε σύμβουλος επιχειρήσεων: Εφόσον ο ΗΥ είναι στην εγγύηση, ζητήστε να σας τον αντικαταστήσουν με ένα καινούριο.
 6. Αν είστε η γνωστή κα Λουκά: Κάψτε τον υπολογιστή!
 7. Αν είστε αναρχικός: Όπως η κα Λουκά αλλά κάψτε και το γραφείο!
 8. Αν είστε στρατιωτικός: Διατάξτε το πορτάκι να κλείσει. Εάν αρνηθεί τιμωρήστε το με στέρηση εξόδου… και αγγαρεία στα μαγειρεία.
 9. Αν είστε σκηνοθέτης: Ετοιμάστε μια ταινία “Το ανοιχτό πορτάκι”, πάρτε επιχορήγηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και σαρώστε τα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!
 10. Αν είστε σουρεαλιστής: Φωνάξτε “Βαγγέλη!!!” . Θα κλείσει μόνο του.
 11. Αν είστε διευθυντής σχολείου: Φωνάξτε “Βαγγέλη!!!”. Θα έρθει ο Βαγγέλης να το κλείσει.
 12. Αν είστε ο Βαγγέλης: Σπρώξτε μαλακά και κλείστε το πορτάκι.
 13. Αν είστε ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ: Συγκεντρωθείτε… Επικεντρώστε τη σκέψη σας στο πορτάκι και πείτε…. “Κλείσε, κλείσε, κλείσε ….” Θα κλείσει. Προσοχή μπορεί να στραβώσει … Να εξασκηθείτε στον έλεγχο των δυνάμεών σας…
 14. Αν είστε υπέρ της διαφάνειας στις προσλήψεις: Προκηρύξτε διαγωνισμό μέσω διαδικτύου για να βρείτε το κατάλληλο πρόσωπο που θα κλείσει το πορτάκι. Ζητήστε πλήρη βιογραφικά. Αφού λάβετε γύρω στις 25.000 αιτήσεις, αρχίστε τον εξονυχιστικό έλεγχο. Κάπου στην 664η αίτηση (neighbor of the devil) κλείστε με τρόπο το πορτάκι (μη σας πουν πως αφήσατε ανοιχτά πορτάκια στη διαδικασία ….)
 15. Αν είστε Πόντιος: Δώστε μια γερή κουτουλιά στην οθόνη…
 16. Αν είστε cool: Αφήστε ανοιχτά όλα τα παράθυρα. Θα πέσει η θερμοκρασία και το πορτάκι θα κρυώσει και θα κλείσει από μόνο του.
 17. Αν είστε αριστεριστής: Να καταγγείλετε τα αδιέξοδα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης  κεφαλαιοκρατίας, την κρίση του καπιταλισμού και τους εκπροσώπους της που πασάρουν στον εργαζόμενο λαό πορτάκια που δεν κλείνουν. Καλέστε το λαό σε πάλη ενάντια σ’ αυτόν τον κοινωνικό-οικονομικό-πολιτισμικό σεχταρισμό που αποξενώνει τον εργαζόμενο από το προϊόν της εργασίας του προς όφελος της πλουτοκρατίας.
 18. Αν είστε φυσιολάτρης: Τοποθετήστε μια γλάστρα με βασιλικό στο ανοιχτό πορτάκι.
 19. Αν έχετε πιστοποίηση Α΄ επιπέδου: Πατήστε το μενού “Έναρξη”, επιλέξτε “Βοήθεια και Υποστήριξη”, στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογήστε “κλείσιμο πορτακίου”. Αν δεν βρείτε κάτι, τότε φταίτε εσείς που δεν τα μάθατε καλά και παρ’ όλα αυτά πήρατε πιστοποίηση, τσ, τσ ….
 20. Αν έχετε πιστοποίηση Β΄ επιπέδου: Σκεφτείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε το ανοιχτό πορτάκι στη διδασκαλία. Ετοιμάστε ένα σενάριο που οι μαθητές σας θα αναζητήσουν στο διαδίκτυο πληροφορίες για “ανοιχτά πορτάκια”, θα αξιολογήσουν τις πληροφορίες, θα επεξεργαστούν τις έγκυρες, θα εκπονήσουν μια συνθετική εργασία σχετικά με “ανοιχτά πορτάκια” και τέλος θα παρουσιάσουν την εργασία τους στην ευρύτερη σχολική κοινότητα. Επέκταση: Αντί για “ανοιχτά πορτάκια” μπορούν να ψάξουν και για “ανοιχτά παράθυρα, πατζούρια” κλπ.
 21. Αν είστε το ΕΑΙΤΥ: Ανακοινώστε πως επιτέλους βρήκατε τη λύση στο “κλείσιμο των πορτακίων” και μια μέρα μετά να πάρετε πίσω όσα είπατε… Έτσι κι αλλιώς αν είναι να κλείσει, θα κλείσει…  κάποτε….

Μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς τους δικούς σας τρόπους.

Αφήστε σχόλιο λοιπόν…