Φεβ 22 2008
Οδηγός FrontPage XP gr
Οδηγός FrontPage XP gr
Μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που προσφέρει το διαδίκτυο στους εκπαιδευτικούς είναι η δυνατότητα ανάρτησης ιστοσελίδων εκπαιδευτικού περιεχομένου. Για να είναι όμως δυνατή η παρουσία στο διαδίκτυο, με όλα τα οφέλη που προκύπτουν τόσο για τις σχολικές μονάδες όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, είναι απαραίτητη η γνώση των εργαλείων δημιουργίας των ιστοσελίδων και δημοσίευσής τους στον Παγκόσμιο Ιστό.
Για το σκοπό αυτό ετοίμασα έναν συνοπτικό οδηγό (tutorial) με τη βοήθεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν τη δομή ενός εκπαιδευτικού ιστοτόπου και στη συνέχεια να τον δημοσιεύσουν σε διακομιστή Web.
Ο οδηγός αποτελείται από τα παρακάτω κεφάλαια:
- Προετοιμασία – Αρχικός σχεδιασμός εκπαιδευτικής Ιστοσελίδας
- Γνωριμία με το περιβάλλον εργασίας του MsFrontPage 2002
- Δημιουργία φακέλου Web των ιστοσελίδων
- Αρχική Σελίδα (Τίτλος, Κωδικοποίηση, Φόντο)
- Εισαγωγή, μορφοποίηση Πινάκων
- Δημιουργία Μενού πλοήγησης
- Εισαγωγή κειμένου – Δημιουργία συνδέσμων
- Προσθήκη πολυμεσικών στοιχείων (εικόνες, γραφικά, ήχοι)
- Δημοσίευση σε διακομιστή Web (περιβάλλον προγράμματος, ρυθμίσεις)
Τον οδηγό για τη δημιουργία εκπαιδευτικών ιστοσελίδων (τύπου HTML) μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://users.thess.sch.gr/paga/FrontPage/index.htm
Τον ίδιο οδηγό μπορείτε να τον κατεβάσετε σε συμπιεσμένη μορφή ( – 542,13 kb) κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο: Οδηγός FrontPageXP_gr
Σταύρος
8 Οκτωβρίου 2008 @ 19:11
Κύριε Σαλονικίδη καλησπέρα σας! Θα ΄θελα την βοήθεια σας σχετικά με το FrontPage. Πως θα μπορούσα κατά την γνώμη σας να δημιουργήσω μια φόρμα συζήτησης όπως αυτή πού έχετε εσείς στο site σας; Συγκεκριμένα θέλω να μπορεί κάθε επισκέπτης μου να εισάγει το σχόλιο του πάνω σε ένα θέμα συζήτησης και αυτό να εμφανίζεται στη σελίδα αυτόματα. Ο οδηγός που έχει μέσα το πρόγραμμα δεν με βοηθάει.
Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες που δημοσιεύσατε. Ευχαριστώ
admin
9 Οκτωβρίου 2008 @ 09:03
Αγαπητέ Σταύρο, το Frontpage είναι κατάλληλο για τη δημοσίευση στατικών ιστοσελίδων. Εάν επιθυμείς φόρμα συζητήσεων, φόρουμ κλπ. θα πρέπει να στραφείς σε πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων που υποστηρίζουν τέτοιες λειτουργίες. Για παράδειγμα σ’ αυτόν τον δικτυακό τόπο χρησιμοποιώ το WordPress. Περισσότερες πληροφορίες για το WordPress στη διεύθυνση: http://wordpress.org/ [για την περίπτωση που διαθέτεις κάποιον webserver για εγκατάσταση καθώς και domain name] και http://wordpress.com/ [για την περίπτωση που το WordPress θα είναι προεγκατεστημένο σε απομακρυσμένο webserver – λιγότερες δυνατότητες αλλά πολύ ικανοποιητικές]
mk
12 Οκτωβρίου 2009 @ 00:10
Αγαπητέ κ. Σαλονικίδη,
Ήθελα από καιρό να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας! Με τη βοήθεια του οδηγού που είχα βρει στην παλιά σας ιστοσελίδα και χωρίς καμία προηγούμενη γνώση στην κατασκευη ιστοσελίδων ξεκίνησα το 2007 να φτιάχνω την ιστοσελίδα http://eeek.ach.sch.gr/. Η σελίδα ανέβηκε με πάρα πολλά προβλήματα πχ δε δούλευε σωστά στο mozilla, (και ως σήμερα όπως βλέπω δεν έχει ανανεωθεί), ωστόσο η αρχή είχε γίνει!Το 2008 προσπάθησα ξανά δημιουργώντας την ιστοσελίδα http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/index.html με καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω πολύ ωστόσο να εξελίξω τις γνώσεις μου. O οδηγός σας στάθηκε πολύτιμος αρωγός. Μακάρι να κάνατε κάτι ανάλογο σχετικά με την πλατφόρμα wordpress!
Με εκτίμηση,
Μ.Κoyβeλa
admin
12 Οκτωβρίου 2009 @ 01:21
Αγαπητή Ματίνα, φαίνεται πως …προόδευσες! 🙂
Αυτόν τον οδηγό για wordpress μου τον έχουν ζητήσει δεκάδες και μάλλον θα τον βάλω μπρος τελικά.
Για αρχή κάνε μια επίσκεψη στη διεύθυνση http://wordpress.com/ , δημιούργησε λογαριασμό, και ξεκίνα τους πειραματισμούς.
Δεν θα συναντήσεις δυσκολίες και θα εξοικειωθείς με το περιβάλλον.
Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε και το ζήτημα της εγκατάστασης (από τη διεύθυνση http://wordpress.org/) σε server του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ή σε κάποιον άλλον.
ΥΓ: Η σελίδα του γυμνασίου είναι ιδανική για wordpress (βλέποντας το περιεχόμενό της).
mk
12 Οκτωβρίου 2009 @ 01:53
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας! Είμαι εξοικειωμένη με το wordpress.com, όμως αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να στήσω απ το μηδέν τη σελίδα του σχολείου μέσω wordpress.org και να την ανεβάσω στην ίδια διεύθυνση που έχουμε τώρα.
Έχω όμως πολλές απορίες για το πώς θα εγκαταστήσω το όλο…ζήτημα! Βρήκα ότι πρέπει να κατεβάσω αυτά: * PHP
* MySQL
* Apache mod_rewrite module (προαιρετικό)
αλλά ΜΕΤΑ ΤΙ κάνουμε;
Μακάρι να βρείτε το χρόνο να δώσετε κάποιες οδηγίες ή να μας παραπέμψετε σε κάποιο βοηθητικό site!
admin
12 Οκτωβρίου 2009 @ 19:38
Για εγκατάσταση σε διακομιστές του Π.Σ.Δ. δε χρειάζεσαι τίποτε απ’ όλα αυτά.
Συνδέεσαι στο http://www.sch.gr , πηγαίνεις “Ο δικτυακός μου τόπος” > “Στοιχεία δικτυακού τόπου και βάσης δεδομένων” , πηγαίνεις “MySql Βάση δεδομένων και πατάς “Δημιουργία βάσης”.
Έτσι δημιουργείται μια βάση, κωδικός για τη βάση και πρόσβαση στη διαχείριση της βάσης δεδομένων.
Αυτά όλα είναι απαραίτητα και πρέπει να συμπληρωθούν στο αρχείο wp-config.php του πακέτου WordPress που θα κατεβάσεις από το wordpress.org.
Mετά μένει να ανεβάσεις τα αρχεία με ftp στο χώρο του σχολείου (θα πρότεινα σε κάποιον φάκελο μην τυχόν και κάτι πάει στραβά).
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εκτελέσεις την εγκατάσταση του WordPress ώστε να αποκτήσει κάποιο περιεχόμενο η βάση δεδομένων.
Αυτά για να πάρεις μια ιδέα της εγκατάστασης (στη συνέχεια χρειάζονται κάποιες μικρές ρυθμίσεις για να είναι δυνατό το ανέβασμα αρχείων και εικόνων στο blog)
Nα τονίσω πως οι ρυθμίσεις του Π.Σ.Δ. πιθανόν να μην επιτρέπουν κάποιες λειτουργίες για λόγους ασφάλειας, αλλά το site σε γενικές γραμμές θα είναι λειτουργικό.
mk
13 Οκτωβρίου 2009 @ 01:20
Σας ευχαριστώ πολύ! Θα το προσπαθήσω και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα!! Και πάλι ευχαριστώ!!!
mk
11 Ιανουαρίου 2010 @ 15:56
Καλή χρονιά σας εύχομαι! Δοκίμασα το WordPress αλλά δε μου καθόταν καλά… Τελικά η σελίδα δημιουργήθηκε σε Joomla, το template με το artisteer και τα γραφικά με SwissMax3. Είμαι στη φάση της μεταφοράς του περιεχομένου από το παλιό στο νέο site κ στη διαμόρφωση της μορφής. http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/index.html Καλό δε βγήκε; Κρίμα που χάσαμε την προθεσμία για το διαγωνισμό!
admin
11 Ιανουαρίου 2010 @ 16:07
Καλή χρονιά!
Θα περιμένω να το δω με περιεχόμενο για να σου πω τη γνώμη μου. Το flip page να το κάνεις πιο μικρό, καλύπτει μεγάλο μέρος της οθόνης.
Διαγωνισμό θα κάνουμε και του χρόνου!
mk
11 Ιανουαρίου 2010 @ 20:30
δε μπορω να το μικρύνω λόγω έλλειψης γνώσεων… και που το έβαλα πολύ είναι :DD
Προς το παρόν πειράζω την αρχική σελίδα με διάφορα πρόσθετα – βασικά παλεύω με το safe mode του ΠΣΔ. Για να δούμε…
βανέσσα
9 Μαρτίου 2010 @ 20:38
καλησπέρα,
αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας. Θεωρώ ότι έχετε βοηθήσει πολύ κόσμο! Μέσω των οδηγιών σας κατάφερα να δημιουργήσω την ιστοσελίδα μου με το front page και το hot potatoes και μάλιστα στην αρχή της προσπάθειάς μου, μου είχατε απαντήσει άμεσα και σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα. Θα ήθελα λοιπόν να μου λύσετε άλλη μια απορία. Η ιστοσελίδα μου αφορά στην γ δημοτικού και θέλω να ανεβάσω ορισμένα βιντεάκια μυθολογίας από το You Tube αλλά δεν ξέρω τον τρόπο!
Επίσης εφόσον έχετε το χρόνο θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα μου και να μου πείτε τη γνώμη σας. Παρακολουθώ τη δουλειά σας στα site όπου δραστηριοποιείστε και θεωρώ ότι η γνώμη σας θα ήταν πολύτιμη. ευχαριστώ
admin
10 Μαρτίου 2010 @ 01:05
Σε κάθε βίντεο youtube ακριβώς δεξιά του βίντεο υπάρχει η ένδειξη Embed.
Θα ανοίξετε την ιστοσελίδα σας με το frontpage ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοσελίδων, θα κάνετε κλικ στο σημείο όπου θέλετε να μπει το βίντεο, θα αλλάξετε τη θέαση ώστε να βρεθείτε σε θέαση κώδικα html.
Επιλέξτε από το πεδίο Embed του youtube το περιεχόμενο (αρχίζει με την ετικέτα object).
Επικολλήστε τον κώδικα αυτό στην ιστοσελίδα σας.
Αποθηκεύστε την.
Δοκιμάστε να δείτε εάν παίζει το βίντεο…
Παίζει, παίζει …
βανέσσα
10 Μαρτίου 2010 @ 21:02
Παίζει, παίζει…!
ΤΕΛΕΙΑ! ευχαριστώ πάρα πολύ!
Myrmidon
20 Ιουλίου 2010 @ 00:57
Ευχαριστώ πολυ admin….Η βοηθεια σου ηταν πολυτιμη να σαι καλα….
giannis
21 Απριλίου 2011 @ 11:35
thelo na valo sti frond page en video diko m p ego to eftiaksa kai den ksero pos na to valo. mporite na me voithisete?
admin
21 Απριλίου 2011 @ 13:39
Αρχικά θα πρέπει να μετατρέψεις το βίντεο σε μορφή .flv (flash video). Στη συνέχεια χρειάζεσαι έναν ενσωματωμένο player για να παίζει το βίντεο μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη και όχι με τον π.χ. media player των Windows.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον JW Player http://www.longtailvideo.com/support/jw-player/13/embedding-flash . Στη διεύθυνση υπάρχουν οδηγίες για την εισαγωγή (δηλ. ποιον κώδικα πρέπει να προσθέσεις).
Κι εδώ για να τον κατεβάσεις και να δεις παραδείγματα: http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/
Αναστασίου Μ.
27 Οκτωβρίου 2011 @ 16:03
πως μπορούμε να εισάγουμε τεστ του hotpotatoes σε άρθρο joomla?
admin
1 Νοεμβρίου 2011 @ 09:32
Αυτό δε γίνεται, γιατί ο κώδικας javascript του hotpotatoes αφαιρείται από τον επεξεργαστή του joomla.